SUVER EN SÛN
samenwerking met Friese Ambassade

Op deze manier komt het geld terecht waar het hoort…bij de boer.

Eerlijke producten voor een eerlijke prijs

Suver en sûn is een recent gestart initiatief, bedoeld om consumenten aan te sporen eerlijke producten rechtstreeks op de boerderij te kopen. Hierdoor krijgen boeren een betere prijs voor zuiver geproduceerde producten. De Friese ambassade heeft inmiddels al enige ervaring met eerlijke producten rechtstreeks van de boerderij en heeft als doel eerlijke producten op meer locaties aan te bieden aan consumenten. Hierdoor kunnen boeren meer eerlijke producten verkopen en daardoor een betere prijs ontvangen voor hun producten.  Collega boeren en producenten krijgen door deze samenwerking de beschikking over meer producten en waarmee ze hun assortiment eerlijke producten kunnen aanvullen waardoor het makkelijker wordt voor consumenten op één plek al hun inkopen te doen.

Tegenwoordig is het een ongekend grote opgave om een florerend boerenbedrijf te exploiteren. Wat zou er mogelijk zijn als we deze boeren en consumenten in Nederland, die hun eten via een boerderijwinkel of korte keten initiatief kopen, verenigen in een “community of the willing”.
Leden van de Suver en Sûn community kopen vers, onbewerkt, gezond eten direct van de boer. De boer ontvangt een zuivere prijs voor zijn met liefde geteelde product en de consument is gezonder van lichaam en geest. Door direct bij de boer te kopen, bieden wij de boeren een toekomstbestendig perspectief door hen een zuivere prijs te betalen. Op deze manier komt het geld terecht waar het hoort…bij de boer.

Het Suver en Sûn concept
De kracht van het Suver en Sûn concept is ontleend aan de unieke combinatie van veehouderij, akkerbouw, speelboederij, restaurant, voedselbos, groentetuin, moestuin, winkel en ontmoetingsplaats.
Een goed voorbeeld van het Suver en Sûn concept vindt haar oorsprong in Rotstergaast Fryslân. www.boerbart.nl

Suver en sûn voor de boer
De boer ontvangt voor zijn met liefde geteelde producten en gehouden dieren de beste prijs.
Meer investeren in de verduurzaming van zijn bedrijf wat daardoor meer toekomstbestendig perspectief biedt.

Suver en sûn voor de consument
De zekerheid dat in een Suver en Sûn ontmoetingsplaats de producten direct van het land van de boer komen en zuiver verkregen zijn.

Pelle van Amersfoort ambassadeur Suver en sûn
Als voormalig linksbuiten, nummer 11, is het voor mij een bijzonder genoegen om te mogen aankondigen dat Heerenveen spits Pelle van Amersfoort de intentie heeft het Suver en Sûn concept te realiseren in zijn geboortestreek in Noord-Holland.