Leverancier

BRENGT ECHTE
PRODUCTEN DICHTBIJ

Wanneer lokale en regionale producten makkelijker verkrijgbaar worden, willen consumenten die best kopen.

Iedere leverancier van lokale producten is er druk mee; productie, verkoop, logistiek en administratieve afhandeling. Dit moet eenvoudiger kunnen?

Door samenwerking van lokale en regionale leveranciers met de Friese Ambassade ontstaat één organisatie voor logistiek, distributie, verkoop en marketing van lokale en regionale producten. De Friese Ambassade is de spil tussen lokale producenten, ondernemers en lokale consumenten. Door producten van lokale ondernemers gezamenlijk op de markt te brengen met een duidelijk label “uit de regio” en daarnaast de distributie en logistiek te verzorgen naar supermarkten, speciaalzaken en horeca worden regionale producten beter beschikbaar voor consumenten.

Voordelen voor leveranciers:

  • Nieuwe Afzetkanalen: Door samen te werken kunnen lokale en regionale producten toegang krijgen tot nieuwe afzetkanalen, waaronder supermarkten, speciaalzaken en horeca. Dit vergroot de zichtbaarheid van deze producten en maakt ze beschikbaar voor een breder publiek.
  • Marketing en Verkoop met behoud van Identiteit: Het behouden van de eigen identiteit tijdens marketing en verkoop is belangrijk voor lokale leveranciers. Dit kan ervoor zorgen dat consumenten de authenticiteit van de lokale producten blijven waarderen.
  • Gezonde Marges: Door efficiënter te werken en kosten te delen, kunnen de betrokken partijen gezonde marges behouden of zelfs vergroten.